Haarhuis en Nijssen naar de tweede ronde in Ahoy'

Paul Haarhuis en Tom Nijssen hebben zich gisteren geplaatst voor de tweede ronde van het ABN AMRO-toernooi.

Haarhuis gaf een set af aan de Slowaak Kucera, maar herstelde zich toen de service van zijn tegenstander aan kracht verloor. In de tweede set brak hij al bij 2-2, in de derde set liep hij snel uit naar 4-0. Nijssen is door zijn voorkeur voor het dubbelspel op de enkelspel-ranglijst gezakt naar de 224de plaats. Hij overleefde het afgelopen weekeinde de kwalificaties voor "Rotterdam' en benutte dat wedstrijdritme op het centrecourt voor een verrassing tegen top-honderd-speler Jacco Eltingh, die zaterdagavond nog in Philadelphia in actie kwam.

Het is voor het eerst sinds vorig jaar in Rotterdam dat de 28-jarige Nijssen een partij in een ATP-toernooi won. Omdat hij met zijn partner Cyril Suk vaak ver komt in het dubbel, heeft hij slechts zelden de gelegenheid zich te kwalificeren voor een volgend toernooi op de kalender. De als achtste geplaatste Zuidafrikaan Wayne Ferreira ging gisteren verzwakt ten onder tegen de Zweedse veteraan Anders Jarryd. In het dubbelspel wonnen de twee sterkste Nederlandse spelers, Jan Siemerink en Richard Krajicek, in de late avonduren van Menno Oosting en zijn Duitse partner Udo Riglewski.