Gist-brocades met groter belang in Egyptisch bedrijf

Gist-brocades heeft haar belang in het Egyptische bedrijf Acopharma te Cairo uitgebreid tot 51 procent.

In samenhang met de acquisitie begin 1992 van het Zweedse Fermenta Products AB had Gist-brocades reeds eerder een belang in Acopharma verworven. Acopharma produceert diverse op penicilline gebaseerde bulk-eindprodukten zoals ampicilline en amoxicilline, produkten voor de farmaceutische industrie. Voor 1993 wordt circa 15 miljoen gulden omzet verwacht. Het bedrijf richt zich vooral op de Egyptische markt en heeft ruim 200 mensen in dienst. In 1991 had Gist een omzet van 1,59 miljard gulden terwijl over de eerste helft van 1992 751 miljoen gulden werd gemeld.

De verwerving van het additionele aandelenpakket past in de strategie van de industriele pharmaceutische produkten divisie, die onder meer inhoudt dat lokale steunpunten worden opgezet in geselecteerde derde wereldlanden, zo bericht Gist-brocades.