Foto: WENEN/BONN - Zware sneeuwval en harde wind ...

Foto: WENEN/BONN - Zware sneeuwval en harde wind hebben de afgelopen dagen het verkeer in Oostenrijk en Duitsland ontwricht.

Op een autoweg bij Salzburg waren politiemensen vanmorgen uren bezig om de schade op te ruimen van een kettingbotsing. In het oosten van Oostenrijk bereikte de sneeuw op sommige plaatsen een hoogte van vijftig centimeter bij windsnelheden van 65 kilomter per uur. In de hoofdstad Wenen lieten velen hun auto thuis, wat tot chaos bij het openbaar vervoer leidde. Bij een botsing ten zuiden van Wenen waren zeker veertig auto's betrokken. Eerder deden zich in het oosten van Duitsland chaotische taferelen voor, waarbij meer dan driehonderd auto's verongelukten. Op de weg tussen Hannover en Berlijn ontstond door sneeuwval een file van 45 kilometer. Veel chauffeurs waren gedwongen de nacht in hun voertuig door te brengen en werden 's morgens door de politie met luidsprekers gewekt, toen de file geleidelijk begon op te lossen. (Foto EPA)