"Filippijns personeel beter beschermen'

KOEWEIT, 24 FEBR. Koeweit en de Filippijnen zijn overeengekomen samen het misbruik van Filippijns huispersoneel door Koeweitse werkgevers aan te pakken.

Volgens de Filippijnse consul-generaal in Koeweit, Wenceslao Quirolgico, zal Koeweit tevens helpen met de repatriëring van 300 Filippijnse dienstmeisjes die uit angst voor hun werkgevers hun toevlucht hebben gezocht in de Filippijnse ambassade. Dezen kunnen nu niet weg omdat hun werkgevers weigeren hun de wettelijk vereiste vergunning te geven. Talloze huisbedienden uit de Filippijnen en van het Indiase subcontinent hebben de laatste jaren geklaagd over mishandeling, verkrachting en wanbetaling. Koeweitse functionarissen spreken van verzinsels en overdrijving. Niettemin heeft de Koeweitse regering nu beloofd te gaan werken aan een wet op de buitenlandse arbeid. (Reuter)