Michiel Schapers is in de eerste ronde van het ...

Michiel Schapers is in de eerste ronde van het ABN Amro tennistoernooi in Rotterdam uitgeschakeld door de finalist van vorig jaar, Alexander Volkov. Schapers had voorafgaande aan zijn elfde deelname aan het toernooi nauwelijks getraind op het centre court en onderschatte de traagheid van de vloer in vergelijking met de snellere trainingsbanen. Daardoor had hij weinig succes met zijn volley en bleek de lage en trage service van Volkov moeilijk te bespelen.

De Nederlander Fernon Wibier overleefde de eerste ronde. Hij won de openingspartij in een nog vrijwel leeg sportpaleis Ahoy' met 6-2 en 6-4 van de Belg Bart Wuyts. Het was pas de tweede overwinning in een ATP-toernooi voor de 22-jarige Wibier, die vorig jaar in Rosmalen had gewonnen van de Duitser Patrick Baur voor hij ten onder ging tegen Michael Stich.

Twee van de favorieten voor de eindzege, Becker en Lendl, hebben zich nog niet laten zien in Rotterdam. Lendl zou vandaag vanuit de Verenigde Staten laten weten of hij zich voldoende hersteld voelt van een rugblessure die hem zondag dwong zich halverwege de finale van het toernooi in Philadelphia terug te trekken. Becker komt in Duitsland bij van de virusziekte die hij in Stuttgart opliep, maar heeft de toernooileiding verzekerd dat hij op tijd zal arriveren voor zijn partij op woensdagavond tegen Jan Siemerink. In geval van afzegging wordt hun plaats ingenomen door een verliezer uit het kwalificatietoernooi.