Homburg in handen van Boekos

ROTTERDAM, 23 FEBR. Vleesverwerker Boekos uit Boekel heeft alle activiteiten overgenomen van branchegenoot Homburg uit Cuijk. Met de overname is circa 20 miljoen gulden gemoeid.

De bedrijfspanden, machinerie en merknaam Kips van Homburg Holding en Homburg Vleeswaren, die afgelopen vrijdag failliet gingen, zijn verkocht voor 15,75 miljoen gulden. De aandelen van het niet gefailleerde Homburg Conserven zijn voor 4,25 miljoen gulden overgenomen.

Zowel de vakbonden FNV, CNV, en Unie BLHP als de rechter-commissaris hebben ingestemd met de overname van Homburg door Boekos. Van de vleeswarendivisie kunnen 55 van de 62 werknemers opnieuw aan de slag. Voor de zeven overgebleven werknemers, onder wie oud-Homburg directeur H. van der Kaaden, zal volgens curator mr. H. Emmerig een sociaal plan worden opgesteld. Dat zelfde geldt voor 15 van de 120 werknemers van de conservendivisie.

Boekos (merknaam van Bovleco), waarin A. Mikkers een meerderheidsbelang bezit van 51 procent, zal na de integratie zo'n 600 werknemers tellen.

In een eerdere fase kwam Boekos in beeld om Homburg van de ondergang te redden. Maar op Homburg bleek een verplichting te rusten van 25 miljoen gulden aan pensioenaanspraken, waardoor af werd gezien van overname. Nu afgelopen vrijdag het faillissement over Homburg Holding is uitgesproken, zijn deze pensioenclaims voor Boekos van de baan.