Galgenwaard

In het Utrechtse stadion Galgenwaard zijn met het oog op de voetbalinterland Nederland-Turkije alle zesduizend staanplaatsen tijdelijk vervangen door 2400 zitplaatsen.

Dat is nodig in verband met de internationale veiligheidseisen die voor dit soort wedstrijden gelden. Het stadion biedt nu 13.000 zitplaatsen en dat is volgens de KNVB voldoende om de belangstelling op te vangen. De extra zitplaatsen zijn vandalismebestendig; volgens de fabrikant is een kracht van twee ton nodig om de constructie los te krijgen. Bij de reservering is niets gebleken van een overmatige belangstelling van Turkse zijde, verklaarde een KNVB-woordvoerder. De Turkse gemeenschap in Utrecht rekent er echter op dat vanuit Duitsland, België en Frankrijk op de dag van de wedstrijd enkele duizenden in die landen werkende Turken komen.