Foto: DEN HAAG - Minister Pronk ...

Foto: DEN HAAG - Minister Pronk (ontwikkelingssamenwerking) stond gisteren voor de klas in het Haagse Johan de Witt College, waar hij het eerste nummer van de jongerenkrant Kids ten doop hield.

De krant probeert in eenvoudige bewoordingen uit te leggen wat Nederland doet aan verbetering van het leven van kinderen in de Derde wereld. Kids gaat in een oplage van 125.000 exemplaren naar leerlingen in de laagste klassen van het voortgezet onderwijs. Het idee voor de krant is van de drie kinderen die in 1990 minister Pronk vergezelden naar de Wereldtop voor Kinderen in New York. Zij vroegen belangrijke officiële documenten over ontwikkelingshulp in voor kinderen begrijpelijke taal te laten verschijnen. Uit dat verzoek is de krant, die jaarlijks zal verschijnen, ontstaan. Het eerste nummer bevat informatie over de VN-milieuconferentie in Rio de Janeiro van 1992 en over de Wereldtop voor Kinderen. (Foto Robbert Slagman)