Arrestaties bij voorgeleiding verdachten in Liverpool

LIVERPOOL, 23 FEBR. Zo'n driehonderd mensen stonden gisteren bij de rechtbank in Liverpool waar de twee tienjarige jongens werden voorgeleid die ervan worden verdacht de tweejarige Jamie Bulger om het leven te hebben gebracht. Toen de twee in politieauto's werden afgevoerd braken sommige mensen door de politie-afzetting heen en wierpen stenen naar de auto's. Daarop werden zes mensen gearresteerd.

De zitting duurde slechts enkele minuten, aangezien de beschuldiging niet officieel werd voorgelezen en de twee jongens tegenover de rechter alleen hun identiteit hoefden te bevestigen. De zitting was niet toegankelijk voor het publiek. De vijf journalisten die aanwezig waren moesten de zitting verlaten toen gesproken werd over de plaats waar de twee jongens, wier identiteit geheim wordt gehouden, worden vastgehouden in afwachting van hun berechting. Een van de jongens werd begeleid door zijn vader en door een advocaat, de ander door een sociaal werker en een advocaat.

Het verminkte lichaam van de tweejarige James Bulger werd op 14 februari gevonden op een spoorbaan, twee dagen nadat hij in een winkelcentrum was ontsnapt aan de aandacht van zijn moeder. Volgens opnamen die waren gemaakt met de camera's van het winkelcentrum was het jongetje aan de hand van een oudere jongen weggelopen. Volgens de ouders van de jongen zal de politie binnenkort het lichaam van het jongetje vrijgeven, zodat het kan worden begraven. (AP)