VN-inspecteurs stellen vertrek uit Irak opnieuw uit

BAGDAD, 22 FEBR. Een groep inspecteurs van de Verenigde Naties heeft haar vertrek uit Irak vandaag voor de tweede maal in drie dagen uitgesteld temidden van berichten over een belangrijke ontdekking in haar speurtocht naar verborgen bewapening(sprogramma's).

VN-zegslieden meldden dat een geheime ballistische-rakettenfabriek was gevonden. Zij sloten niet uit dat Irak er raketten verbergt die met kernkoppen kunnen worden uitgerust. Een nieuwe ploeg van 23 VN-inspecteurs is vanochtend in Irak gearriveerd voor een onaangekondigd bezoek, en zal zich bij het andere team voegen. Een hoge Iraakse functionaris toonde zich verrast door de toegenomen VN-activiteit, uitgerekend tijdens de islamitische vastenmaand Ramadan, die vandaag is begonnen. (Reuter, AP)