Russische kaper geeft zich over

STOCKHOLM, 22 FEBR. Een 27-jarige man uit Azerbajdzjan is gisteren in Stockholm aangeklaagd wegens luchtpiraterij.

De man had zaterdagochtend, gewapend met twee handgranaten, een Russisch Aeroflot-vliegtuig gekaapt dat met tachtig passagiers van de Siberische stad Tjoemen op weg was naar St. Petersburg. De man, vergezeld van zijn vrouw en acht maanden oude zoontje, eiste naar New York te worden gevlogen. Hij hoopte daar werk te krijgen. De kaper weigerde met de autoriteiten te onderhandelen tijdens een tussenlanding in Tallinn in Estland, waar moest worden bijgetankt. Wel stond hij toe dat dertig passagiers het vliegtuig verlieten. Vervolgens dreigde hij het vliegtuig op te blazen indien het niet, na een landing in Zweden, naar New York zou doorvliegen. Na vijf uur onderhandelen op de luchthaven in Stockholm besloot de kaper zaterdagavond tot overgave. (Reuter)