La Coruna blijft veel indruk maken in het Spaanse voetbal

ROTTERDAM, 22 FEBR. De inzinking van Deportivo la Coruna, al tijden koploper in Spanje, blijft vooralsnog uit. De ploeg won met liefst 5-1 van Real Sociedad. Komend weekeinde wacht La Coruna een belangrijke proeve van bekwaamheid als topclub, een uitwedstrijd tegen Real Madrid, de nummer twee op de ranglijst.

De Brazilaan Bebeto maakte gisteravond het derde doelpunt voor La Coruna. Hij bracht daarmee zijn competitietotaal op twintig, vier meer dan de Bulgaar Stoitsjkov van Barcelona. Het feit dat Bebeto tegen Sociedad meespeelde was op zich al opmerkelijk. Hij had eerder deze week met Brazilië tegen Argentinië meegespeeld. Zondagmorgen keerde hij pas terug in Spanje.

Real Madrid, op twee punten van La Coruna, won overtuigend met 3-0 van nummer zeventien Albacete. Barcelona had meer moeite met Burgos, de nummer twintig. Beguiristain maakte de enige treffer. Ronald Koeman deed niet mee bij Barca. Hij is na zijn rode kaart van verleden week tegen Atletico Madrid voor drie wedstrijden geschorst. Koeman werd tegen Burgos, de oude club van de ontslagen Theo Vonk, als laatste man vervangen door veteraan Alesanco.

Ook Richard Witschge ontbrak bij Barcelona. Hij heeft een blessure aan zijn rechterdijbeen en is waarschijnlijk voor een maand uitgeschakeld. Witschge kreeg na onderzoek in het ziekenhuis rust voorgeschreven.

Frankrijk heeft een nieuwe koploper. Olympique Marseille nestelde zich alleen op de eerste plaats na de eigen 2-0 zege op Lens en de 1-0 nederlaag van AS Monaco tegen Nantes. In België en Engeland blijft alles bij het oude. Anderlecht (3-1 tegen Beveren) vergrootte zelfs zijn voorsprong op Standard Luik dat niet verder kwam dan 0-0 tegen RWDM. Anderlecht heeft nu vijf punten meer en één duel minder gespeeld. Aston Villa versloeg Everton met 2-1 en blijft aan kop staan in de Engelse league. Manchester United - twee punten en één wedstrijd minder - staat er relatief beter voor. Het won op de valreep met 2-1 van Southampton door twee treffers in één minuut van de nieuwe publiekslieveling op Old Trafford, Welshman Ryan Giggs.