Extra cellen op Curaçao

Nederland heeft ingestemd met de bouw 96 extra cellen bij de gevangenis Koraalspecht op Curaçao.

Minister Hirsch Ballin (Antilliaanse en Arubaanse zaken) heeft besloten dat Nederland deze noodcapaciteit tot een maximum bedrag van ,8 miljoen gulden zal financieren. De gevangenis op Curaçao kampt reeds geruime tijd met tekort aan ruimte waardoor gevangenen veelal bij elkaar worden opgesloten in een cel. De gevangenis telt circa 350 plaatsen en gemiddeld zitten er zo'n 500. Hirsch Ballin bracht vorig jaar november, in de marge van het werkbezoek van koningin Beatrix aan de Antillen, een bezoek aan Koraalspecht. Zijn conclusie was dat alle prioriteit moet worden verleend aan het bijbouwen van extra cellen. Tegenover de media liet de minister weten geschokt te zijn door wat hij had gezien.