Vrijspraak voor zoon Surinaamse ex-president

BRUSSEL, 20 FEBR. Een zoon van de Surinaamse ex-president J. Kraag is gisteren door de correctionele rechtbank in Brussel in hoger beroep vrijgesproken van handel in cocaïne.

De rechtbank achtte niet bewezen dat G. Kraag (43) betrokken is geweest bij de smokkel door werknemers van het luchtvaartmaatschappijtje Trans Caribbean Airlines (TCA) van 275 kilo cocaïne vanuit Suriname. In maart 1991 liep de organisatie tegen de lamp toen de politie de cocaïne aantrof in een partij gedroogde vis. Kraag is vorig jaar bij verstek veroordeeld tot zes jaar. Volgens zijn advocaat, mr. R.J. Duttenhofer, had Kraag, die bij de vrachtafdeling van TCA werkte, “niets maar dan ook niets” met de cocaïnezaak te maken. Drie anderen, onder wie TCA-directeur A.R., zijn veroordeeld tot straffen van negen, zes en acht jaar. Duttenhofer overweegt een schadeclaim in te dienen namens zijn cliënt, die zeven dagen in hechtenis heeft gezeten.