PINDASOEP

Er bestaan talloze versies van deze soep, die vooral in Zuidamerikaanse landen veel wordt gegeten. Deze is mild en romig van smaak, maar als u meer van scherp houdt, voegt u sambal naar smaak toe.

Voor 2-3 personen:

300 gram aardappelen (afkokers)

zout

75 gram gezouten pinda's zonder vlies

1 ui

20 gram boter

1/2 liter kippebouillon

3/4 deciliter slag- of koffieroom

versgemalen peper

2 eetlepels gesnipperde bieslook

sambal naar smaak (eventueel)

Schil en was de aardappelen en kook ze in water met zout gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.

Maal intussen de pinda's fijn en pel en snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit de uisnippers zachtjes glazig. Voeg de gemalen pinda's, de aardappelpuree en een flinke scheut van de bouillon toe en pureer het mengsel tot een gladde puree met een staafmixer of in een foodprocessor.

Voeg de rest van de bouillon en de room toe en laat de soep zachtjes ca. 15 minuten pruttelen. Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi de bieslook erover.