Ontslag Buter

De eerste divisieclub Eindhoven heeft trainer Piet Buter met onmiddellijke ingang ontslagen.

De coach had nog een contract tot en met volgend seizoen. Aanleiding tot het ontslag is volgens manager Van Loon een uit de hand gelopen conflict tussen het bestuur en Buter. Het bestuur van de Brabantse ploeg zette tegen de zin van de trainer een aantal spelers buiten de selectie. Het meningsverschil escaleerde. Het is nog niet bekend wie de training voorlopig waarneemt.

Buter (42) volgde vorig seizoen Chris Dekker op. De oud-bondscoach botste met voorzitter Piet van Lier en manager Rini van Loon, die onlangs De Leeuw en Teuben naar het tweede elftal verwezen en oud-topschutter Cornelissen aan Sparta verhuurden. Volgens de bestuurder en de zakelijk leider, samen jarenlang een onafscheidelijk koppel bij Helmond Sport, paste het duo niet meer in de toekomstvisie van de club.