Duitsland: zware straffen wegens racistisch geweld

BERLIJN, 20 FEBR. Twee Duitse districtsrechtbanken hebben gisteren jonge brandstichters veroordeeld tot gevangenisstraffen tot zeveneneenhalf jaar hebben wegens het racistische karakter van hun daden.

In Dresden werden twee jongeren veroordeeld wegens het gooien van een brandbom in een woning waar Peruaanse muziekanten woonden. Een van hen werd zwaar gewond. Een van de daders, die zich tijdens zijn voorarrest had laten tatoueren met een hakenkruis werd veroordeeld tot zeveneneenhalf jaar, de ander kreeg vier jaar cel. Een rechtbank in Berlijn veroordeelde een brandstichter tot drieëneenhalf jaar gevangenisstraf en vijf metgezellen tot twee jaar voorwaardelijk, wegens het in brand steken van een pension waar zestig Vietnamezen woonden. Niemand liep daarbij verwondingen op. (Reuter)