Reddingsplan van de baan; Vleesconcern Homburg is alsnog failliet

ROTTERDAM, 19 FEBR. Het vleeswarenconcern Homburg uit Cuijk is vanmorgen door rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Volgens bewindvoerder, en waarschijnlijk toekomstig curator mr. H. Emmerig is het reddingsplan van de beleggersgroep Hominvest van de baan.

Bij het vleeswarenbedrijf Homburg werken ruim 60 mensen. Zij zijn vandaag ingelicht over het faillissement. Buiten het faillissement blijven de conservendivisie van Vleeswarenfabriek Niers te Epe en dochteronderneming Homburg/Niers in Cuijk. In totaal werken bij deze ondernemingen 130 mensen.

Of er collectief ontslag zal worden aangevraagd voor het voltallige personeel van het Homburg-concern wilde Emmerig niet kwijt. “Ik zal de komende dagen gebruiken om tot een oplossing te komen. Maandag zal ik de werknemers en de bonden hierover nader informeren.”Emmerig sluit niet uit dat er nog kansen bestaan voor het personeel en de activiteiten van het failliet verklaarde vleeswarenconcern. “Ik ga proberen om woensdag het bedrijf weer van de grond te krijgen. Dan moet er een investeerder gevonden zijn die de kar gaat trekken.”

Niet bekend

Niet bekend

In een eerdere fase was vleesbedrijf Boekos uit Boekel betrokken bij de redding van Homburg. Boekos verstrekte onder meer een boedelkrediet van 2,6 miljoen gulden. Uiteindelijk zag Boekos af van overname, omdat het bedrijfspensioenfonds (BPF) van Homburg een te groot struikelblok vormde. Er zou bij het BPF volgens verzekeraar AMEV een tekort bestaan van 25 miljoen gulden. Boekos-directeur A. Mikkers was rond het middaguur niet voor commentaar bereikbaar.