Politie bevrijdt na korte tijd ontvoerde man in Santpoort

VELSEN, 19 FEBR. In Santpoort (gemeente Velsen) is vanochtend een Nederlandse man korte tijd ontvoerd. Hij werd door de politie in IJmuiden bevrijd. Daarbij werden twee verdachten aangehouden. Zij werden vanmiddag nog door de politie ondervraagd. Het slachtoffer is na medisch onderzoek in het ziekenhuis eveneens voor verhoor meegenomen door de politie. Dit meldde een woordvoerder van de rijkspolitie in Velsen.

De man werd in zijn auto rond negen uur vanochtend op de Valkenhoeflaan in Santpoort-noord klemgereden door een wit bestelbusje. Hij werd daarna door vier mannen op straat gemolesteerd. Twee van hen ontvoerden hem vervolgens in zijn eigen auto. Omstanders waarschuwden hierop de politie.

Na een grootscheepse zoekactie door de politie werden de personenauto met inzittenden door een surveillanceauto klemgereden in IJmuiden. De politie bevrijdde het slachtoffer en hield de twee verdachten aan. Het bestelbusje wist aan de politie te ontsnappen. Volgens de politiewoordvoerder was een “zakelijk conflict” de vermoedelijke reden voor de ontvoering. Nog onbekend was vanmiddag of de verdachten en het slachtoffer bekenden van de politie waren.

De politie in Velsen, IJmuiden, Beverwijk en omgeving zoekt nog naar de witte bestelbus. De twee inzittenden worden als vuurwapengevaarlijk beschouwd. De politie bewaakt een aantal uitvalswegen.