Oud-zendingsman Bootsma overleden

Drs. H. Bootsma is op afgelopen woensdag op 62 jarige leeftijd in zijn woonplaats Leiden overleden. Hij was al geruime tijd ziek.

Bootsma was gedurende 25 jaar in dienst van de Raad voor de Zending der Nederlandse hervormde Kerk. Twee maanden geleden nam hij afscheid als secretaris van de Raad.

Tijdens zijn studie chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen was Bootsma actief in de Nederlandse Christen Studenten Vereniging. Na zijn afstuderen volgde hij de hogere opleiding voor de zending in Oegstgeest waarna hij vertrok naar Surabaja om scheikunde te gaan doceren aan een opleidingsinstituut voor chemici. Vervolgens werkte Bootsma voor de UNESCO als assistent-professor aan de Haile Selassi universiteit in Addis Abeba. Van 1964 tot 1966 werkte Bootsma voor de UNESCO in zuid-oost Nigeria waar hij een scheikundige opleiding moest opzetten. In 1966 koos Bootsma definitief voor de zendingsarbeid, keerde terug naar Oegstgeest en werd secretaris voor Indonesië. Hij werd in 1971 benoemd tot algemeen secretaris.