Milieubeweging eist minder lozingen

DEN HAAG, 19 FEBR. De milieubeweging wil minder lozingen vanuit het Shell-complex in de eerste en tweede Petroleumhaven in Rotterdam.

De afdeling geschillen van bestuur van de Raad van State is gisteren gevraagd in de lozingsvergunning, verstrekt door het ministerie voor verkeer en waterstaat, scherpere milieunormen op te nemen. “Zelfs na behandeling van het afvalwater via de centrale waterzuivering op het complex blijft er een onaanvaardbare restlozing over”, aldus mr. Rutteman namens de Zuidhollandse Milieufederatie. Namens Shell erkende mr. Waardenburg het vóórkomen van dioxines in het afvalwater. “Uit onderzoek blijkt dat bij het reinigen van rookgassen dioxines voorkomen. Wij hebben ons via deze vergunning de plicht opgelegd om uiterlijk op 1 januari 1995 een saneringsplan gereed te hebben. Nu vragen om alle dioxines te verwijderen, zoals de milieubeweging wil, is onmogelijk.”