Lente

Elke avond wordt het later donker en elke ochtend wordt het eerder licht. De dag wordt dus langer. De nacht wordt evenveel korter, want dag en nacht samen moeten altijd 24 uur duren, anders zou je niets aan een horloge hebben.

De dagen worden langer, omdat de aarde in een jaar niet in een cirkel om de zon loopt maar in een ovaal. Dag en nacht samen duren altijd even lang omdat de aarde in 24 uur in de rondte draait. Dat gaat heel hard, maar je merkt het niet omdat alles, wolken en bomen, even hard meedraait.

Binnenkort is het lente. Dat woord lente betekent niets anders dan: lengen van dagen.

Pasen valt in de lente. Vroeger mochten de mensen veertig dagen voor Pasen geen vlees eten. Vlak voor die tijd spatten ze dan vier dagen in feesten en zuipen uit: het carnaval. De scholen hadden dan vrij, omdat de onderwijzers dronken waren. Die carnavalsvakantie heet nu krokusvakantie. De krokussen bloeien dan, omdat de dagen langer worden en het weer warmer. Krokus, lente, carnaval, vasten, Pasen, voorjaar - het is allemaal hetzelfde: de dagen worden langer.

De Russen hebben laatst een spiegel in de ruimte gezet, die zonlicht op de donkere aarde wierp. Zo zou je de dagen ook lang kunnen maken. Maar ik denk niet dat ze dat gaan doen. Het gaat er niet om dat de dagen lang zijn, het gaat erom dat de dagen elke dag langer worden.

TALISMAN

Elke avond wordt het later donker en elke ochtend wordt het eerder licht. De dag wordt dus langer. De nacht wordt evenveel korter, want dag en nacht samen moeten altijd 24 uur duren, anders zou je niets aan een horloge hebben.

De dagen worden langer, omdat de aarde in een jaar niet in een cirkel om de zon loopt maar in een ovaal. Dag en nacht samen duren altijd even lang omdat de aarde in 24 uur in de rondte draait. Dat gaat heel hard, maar je merkt het niet omdat alles, wolken en bomen, even hard meedraait.

Binnenkort is het lente. Dat woord lente betekent niets anders dan: lengen van dagen.

Pasen valt in de lente. Vroeger mochten de mensen veertig dagen voor Pasen geen vlees eten. Vlak voor die tijd spatten ze dan vier dagen in feesten en zuipen uit: het carnaval. De scholen hadden dan vrij, omdat de onderwijzers dronken waren. Die carnavalsvakantie heet nu krokusvakantie. De krokussen bloeien dan, omdat de dagen langer worden en het weer warmer. Krokus, lente, carnaval, vasten, Pasen, voorjaar - het is allemaal hetzelfde: de dagen worden langer.

De Russen hebben laatst een spiegel in de ruimte gezet, die zonlicht op de donkere aarde wierp. Zo zou je de dagen ook lang kunnen maken. Maar ik denk niet dat ze dat gaan doen. Het gaat er niet om dat de dagen lang zijn, het gaat erom dat de dagen elke dag langer worden.

TALISMAN

Elke avond wordt het later donker en elke ochtend wordt het eerder licht. De dag wordt dus langer. De nacht wordt evenveel korter, want dag en nacht samen moeten altijd 24 uur duren, anders zou je niets aan een horloge hebben.

De dagen worden langer, omdat de aarde in een jaar niet in een cirkel om de zon loopt maar in een ovaal. Dag en nacht samen duren altijd even lang omdat de aarde in 24 uur in de rondte draait. Dat gaat heel hard, maar je merkt het niet omdat alles, wolken en bomen, even hard meedraait.

Binnenkort is het lente. Dat woord lente betekent niets anders dan: lengen van dagen.

Pasen valt in de lente. Vroeger mochten de mensen veertig dagen voor Pasen geen vlees eten. Vlak voor die tijd spatten ze dan vier dagen in feesten en zuipen uit: het carnaval. De scholen hadden dan vrij, omdat de onderwijzers dronken waren. Die carnavalsvakantie heet nu krokusvakantie. De krokussen bloeien dan, omdat de dagen langer worden en het weer warmer. Krokus, lente, carnaval, vasten, Pasen, voorjaar - het is allemaal hetzelfde: de dagen worden langer.

De Russen hebben laatst een spiegel in de ruimte gezet, die zonlicht op de donkere aarde wierp. Zo zou je de dagen ook lang kunnen maken. Maar ik denk niet dat ze dat gaan doen. Het gaat er niet om dat de dagen lang zijn, het gaat erom dat de dagen elke dag langer worden.