Krokusvakantie

Nederland is te groot voor deze wereld. Daarom splitst Nederland zichzelf op, komt er een stadsprovincie Rotterdam en wordt de krokusvakantie landelijk gespreid.

Leerlingen en leraren onder de rivieren beginnen dit carnavalsweekeinde de krokusvakantie, voor de rest van Nederland gaan de scholen een week later dicht. Jammer voor het vriendje dat in Groningen woont en graag in Limburg een paar dagen had willen carnavallen, of voor gezinnen die met familieleden uit een ander deel van het land met vakantie willen gaan.

Na de zomervakantie zijn sinds dit schoolseizoen ook de herfst- en krokusvakantie het slachtoffer geworden van het fenomeen vakantiespreiding. Dat is te danken aan de werkzaamheden van de Commissie-Vakantiespreiding onder leiding van de vroegere politicus mr. W. Aantjes. De Commissie vertegenwoordigt de belangen van het "recreatiegebeuren' en het "onderwijsveld' met als resultaat dat de bungalowparken nu twee weken in de lente en herfst kunnen worden verhuurd.

Het is een brede commissie, van het soort waarvan eerder deze week een Kamerrapport voorstelde de opheffing te bespoedigen. Dat is geen gek idee. Anders zullen De Nederlandse Algemene Bijzondere Schoolraad, het Genootschap van Leraren, de Stichting van de Arbeid, het Algemeen Verbond van Reisondernemingen, Het Nederlands Bureau voor Toerisme, de Stichting Rrecreatie, de Nederlandse Protestants-Christelijke Schoolraad, het Contactcentrum Bevordering Openbaar Onderwijs, de Nederlandse Katholieke Schoolraad èn de ANWB onder leiding van de heer Aantjes (De Kampeerraad) binnenkort besluiten om Pasen, Sinterklaas en Kerstmis landelijk gespreid te vieren.

    • Roel Janssen