Krajicek passeert de tweede ronde

STUTTGART, 19 FEBR. Richard Krajicek heeft voor het eerst dit jaar twee partijen in één toernooi gewonnen. Gistermiddag zegevierde hij in de tweede ronde van het met vier miljoen gulden gedoteerde toernooi in Stuttgart met grote moeite over de Zwitser Jakob Hlasek: 7-5 5-7 6-4. Een dag eerder had Krajicek de Spanjaard Sergi Bruguera geen enkele kans gegeven. In de kwartfinales speelt de Nederlander tegen het achttienjarige talent Andrej Medvedev uit de Oekraïne.

Krajicek bleef in de vier toernooien, waar hij eerder in het jaar aan deelnam, telkens in de eerste of tweede ronde steken. In Adelaide verloor de 21-jarige Hagenaar in de tweede ronde van de Amerikaanse studentenkampioen Alex O'Brien, in Sydney bleek Emilio Sanchez al in de openingsronde te sterk, op de Australian Open kreeg Krajicek in de tweede ronde een afstraffing van de Amerikaan Todd Witsken en vorige week verloor hij in Milaan in de tweede ronde van Bruguera.

Krajicek, die vanavond in het sportpaleis Ahoy' de loting zou verrichten voor het ABN Amro-toernooi, is met zijn plaats in de kwartfinales al zeker van een prijzenbedrag van 60.525 dollar (circa 110.000 gulden). Zijn volgende tegenstander Medvedev geldt als een van de grootste talenten van het circuit. Hij steeg vorig jaar van de 226ste naar de 24ste plaats op de wereldranglijst. Medvedev, die ook op de deelnemerslijst staat in Rotterdam, won in 1992 drie toernooien: Genua, Bordeaux en het openlucht-toernooi van Stuttgart.