Hewlett-Packard ziet winst dalen

Het Amerikaanse elektronicaconcern Hewlett-Packard, producent van automatiseringssystemen voor technische, wetenschappelijke en administratieve systemen, tevens fabrikant van medische, analytische, test en meetapparatuur, heeft het eerste kwartaal van het op 1 oktober begonnen boekjaar afgesloten met een winst van 261 miljoen dollar, veertien procent minder dan een jaar ervoor.

De omzet groeide met achttien procent tot 4,57 miljard dollar en de orderontvangst nam toe met 24 procent tot 5,2 miljard dollar.

Hewlett-Packard telt 92.600 medewerkers in ongeveer 100 landen en had vorig jaar een omzet van 16,4 miljard dollar (ruim 30 miljard gulden). In Nederland heeft het bedrijf een hoofdvestiging in Amstelveen en vier additionele vestigingen waar totaal 700 mensen werken.