Foto: Maradona gisteravond tijdens de wedstrijd ...

Foto: Maradona gisteravond tijdens de wedstrijd Argentinië-Brazilië.

Zijn terugkeer zorgde voor emotionele taferelen op de tribunes. In het met 70.000 toeschouwers gevulde River Plate Stadion van Buenos Aires hoste de menigte gisteren ruim twee uur aan een stuk om de terugkeer te vieren van Diego Armando Maradona in het Argentijnse voetbalelftal. Hij speelde negentig minuten en incasseerde een gele kaart.

Een overwinning viel er niet te vieren. In de oefenwedstrijd tegen aartsrivaal Brazilië werd het 1-1. Argentinië bleef door dit resultaat voor de 24ste keer ongeslagen.

Bij de finale van de wereldtitelstrijd in Rome (1990) droeg Maradona voor het laatst het blauw-witte tricot. Na het verlies tegen Duitsland (0-1) volgden zware tijden. Hij werd gearresteerd wegens druggebruik, kreeg daarvoor een schorsing van vijftien maanden en moest zich daarnaast onderwerpen aan een zwaar afkick-programma.

Bij Sevilla kreeg hij vijf maanden geleden uiteindelijk de kans zich te rehabiliteren. Bondscoach Alfio Basile haalde hem tenslotte over terug te keren in de nationale ploeg. Tegen Brazilië was het zover. Na achttien minuten zette debutant Mancuso de thuisploeg op 1-0. Uit een kopbal van Luiz Henrique maakte Brazilië gelijk. (Reuter)