Foto: HILVERSUM - Gisteravond is in Hilversum een ...

Foto: HILVERSUM - Gisteravond is in Hilversum een gedenksteen onthuld niet ver van de plaats waar op 10 augustus 1992 een vijftienjarige Marokkaanse jongen werd doodgeschoten door een buurman.

De man maakte zich boos over het lawaai van een groep jongeren op een basketballveldje achter zijn woning. Nadat hij eerst met een ijzeren staaf een bromfiets van een van de kinderen had vernield, keerde hij even later terug met een hagelgeweer. Het slachtoffer werd door een schot geraakt en overleed in het Acadamisch ziekenhuis in Utrecht aan de gevolgen daarvan. Een tweede jongen raakte gewond in rug en arm.

Behalve de onthulling vond gisteravond ook een stille rondtocht plaats die eindigde op het pleintje. Het was de tweede keer dat de dood van de jongen op deze wijze werd herdacht. (Foto Willem Middelkoop)