Christopher wil vredesoverleg uit het slop halen

KAIRO / JERUZALEM, 19 FEBR. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Warren Christopher is gisteren in de Egyptische hoofdstad Kairo gearriveerd, het eerste tussenstation op zijn rondreis door het Midden-Oosten om het vredesproces weer op gang te brengen.

Christopher zei bij aankomst met zijn reis de vaste wil van zijn land te willen onderstrepen om het vredesoverleg nieuw leven in te blazen. De Amerikaanse minister drong er bij alle partijen op aan weer om de tafel te gaan zitten en prees Israel om zijn concessies in de kwestie van de massa-uitwijzing van Palestijnen naar Libanon. Zijn Egyptische ambtgenoot Amr Moussa meende echter dat “we allen meer moeten doen om de uitgewezenen zo snel mogelijk thuis te krijgen”. Israel heeft aangeboden een kwart van de bijna 400 in Libanon bivakkerende Palestijnen terug te nemen. Minister van huisvesting Benjamin Ben Eliezer onderstreepte vandaag dat Israel geen enkele nieuwe concessie wil doen. (AFP, Reuter)