Boekenbonnen uit kluis gestolen

AMSTERDAM, 19 FEBR. Uit de kluis in het hoofdkantoor van AKO in Amsterdam zijn afgelopen weekeinde 20.000 boekenbonnen ter waarde van zo'n 400.000 gulden gestolen.

Volgens de exploitant van kiosken en boekhandels zijn de boekenbonnen onverhandelbaar. In het begin van de week zijn de serienummers van de boekenbonnen aan alle Nederlandse boekhandels doorgegeven. De bonnen met deze serienummers zijn ongeldig verklaard. Vanmorgen plaatste AKO een advertentie in enkele landelijke dagbladen met de serienummers. Volgens P. Pans, hoofd commerciële zaken bij AKO, zijn de bonnen gestolen omdat de inbrekers niets anders van waarde konden vinden. Er zijn nog geen meldingen binnengekomen van boekhandelaren die met de gestolen bonnen te maken habben gekregen. AKO hoopt dat de ontvreemde bonnen zo snel mogelijk boven water komen omdat de geschenkbon nu in een negatief daglicht is komen te staan.