Zege Becker, revanche Krajicek in Stuttgart

STUTTGART, 18 FEBR. De Duitse tennisfans haalden opgelucht adem. Boris Becker won gisteravond bij zijn eerste optreden in Stuttgart met 6-4 6-7 (4-7) 6-3 van de als altijd onberekenbare Fransman Henri Leconte.

Richard Krajicek revancheerde zich in de middaguren voor de nederlaag, die hij een week eerder in de tweede ronde van Milaan leed tegen Sergi Bruguera. De 21-jarige inwoner van Monaco had slechts 53 minuten nodig om de één jaar oudere Spanjaard te verslaan: 6-2 6-3. Bruguera bereikte in Milaan de finale en klom daardoor naar de tiende plaats op de wereldranglijst, drie plaatsen hoger dan Krajicek.

Vooral voor bondscoach Stanley Franker komt deze revanche op een psychologisch belangrijk tijdstip. Het is een aardige opsteker voor de Davis-Cupwedstrijd eind maart in Barcelona tegen Spanje. Een uitermate lastige opgave. Vooral omdat dan op het trage gravel van het Olympisch Stadion van Vall d'Hebron wordt gespeeld.

Krajicek, die volgende week in Rotterdam het Nederlandse contingent bij het ABN Amro-toernooi aanvoert, treft in de tweede ronde van Stuttgart opnieuw een bekende. Het is Jakob Hlasek van wie hij in de eerste ronde van Milaan won. De Zwitser bereikte in de Schleier-halle de tweede ronde door een zege op de Tsjech Karel Novacek .

De Nederlander had even tijd nodig eer hij in zijn spel kwam. Krajicek in Stuttgart vijfde geplaatst: “Ik was behoorlijk nerveus. Tenslotte had ik dit jaar niet zoveel wedstrijden gespeeld. Daardoor moest ik in mijn ritme zien te komen. In de training ging het steeds goed maar in de toernooien kwam het er niet uit.”

Nadat Krajicek in de derde game dank zij onder meer twee aces twee breekpunten afweerde, brak hij in de volgende game naar 3-1 zelf door de service van de Spanjaard. Daarna kwam de Nederlander geen moment meer in gevaar.

Het tennistoernooi van Philadelphia is zijn beste man snel kwijtgeraakt. Favoriet Jim Courier verdween voor zijn doen wel heel vroeg uit het met 1,3 miljoen gulden gedoteerde evenement. Landgenoot Derrick Rostagno was in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van de nummer één van de wereld. Rostagno won in twee sets: 7-6 6-1.

Twaalf overwinningen op rij had Courier dit jaar achter zijn naam staan. De Amerikaan won de Open Australische titelstrijd in januari en vorige week een toernooi in Memphis. (Reuter)