Winst Barcelona

Barcelona, getergd door de mindere resultaten in de competitie en het door de arbiters aangedane onrecht, heeft bekerconcurrent Atletico Madrid opnieuw een grote nederlaag toegebracht.

In de Spaanse hoofdstad won de ploeg van Johan Cruijff met 5-0, in de Catalaanse met nog een treffer meer verschil. De eerste blamage kostte trainer Aragones de kop. Cruijff kon niet beschikken over Ronald Koeman en Amor, die wegens hun rode kaart afgelopen weekeinde voorlopig voor een wedstrijd werden geschorst. Bakero werd zondag in de bar harde confrontatie met de Madrilenen ook uit het veld gestuurd, maar werd vrijgesproken. Beguiristain scoorde in het ongelijke duel al na drie minuten. Vucevic (2), Ferrer, Salinas en Oscar namen de overige voor hun rekening.

Behalve Barcelona drongen ook Oviedo, Zaragoza, Real Sociedad, Villareal en Valencia door tot de kwartfinales van het bekertoernooi.