VN-troepen vuren op Somaliërs bij rellen in noorden

MOGADISHU, 18 FEBR. Canadese troepen hebben tijdens een rel in de noordelijke stad Beledweyne op drie Somaliërs geschoten en hen daarbij verwond.

Dit heeft de Amerikaanse militaire leiding in Somalië vandaag gemeld. Het geweld brak vanochtend uit tijdens een protestmanifestatie in de driehonderd kilometer boven de hoofdstad Mogadishu gelegen stad. De demonstranten beschuldigen de plaatselijke Canadese commandant ervan dat hij hen in geprekken met andere kleinere stammen in de regio niet eerlijk behandelt. De meeste demonstranten horen tot de Jijele-stam. Canadese troepen waren gedwongen tot ingrijpen om de ruim driehonderd demonstranten te verspreiden. De drie Somaliërs werden geraakt door de Canadezen die probeerden de menigte te verjagen door in de lucht te schieten. Sommige demonstranten hebben op de Canadezen geschoten en twee worden voor verhoor vastgehouden, aldus een woordvoerster van de Amerikaanse legerleiding. (Reuter)