Radardetector voor automobilist uit de handel

ROTTERDAM, 18 FEBR. Het Rotterdamse elektonicabedrijf Correct heeft besloten een radardetector uit de handel te nemen, waarmee automoblisten snelheidscontroles binnen de bebouwde kom en op provinciale wegen voortijdig kunnen signaleren.

De aanleiding is een boze brief van Veilig Verkeer Nederland (VVN), die bezwaar aantekent tegen een advertentie in het Algemeen Dagblad van gisteren. Daarin stelt Correct dat “De Maxon radardetector als enige in Nederland effectief helpt om bekeuringen te voorkomen”. Kopers wordt een korting van vijftig gulden voorgespiegeld wanneer ze bij aankoop van de detector een snelheidsbekeuring laten zien. De radar werkt alleen op wegen met een maximumsnelheid van 50 tot 80 kilometer. Op de snelwegen werkt de Algemene Verkeersdienst met een ander radarsysteem. Algemeen directeur H. de Jong sr. zegt spijt te hebben van de advertentie: “Het was een ideetje van de fabrikant en de produkt manager, een slip of the pen.