Kwartaalwinst Sony scherp omlaag

De geconsolideerde winst van het Japanse elektronicaconcern Sony is in het derde kwartaal van het op 1 april begonnen boekjaar met ruim 72 procent gekelderd tot 27,13 miljard yen (418 miljoen gulden).

Zonder de opbrengst van de verkoop van dochterbedrijven in dezelfde periode van het vorige jaar zou de winstdaling beperkt zijn gebleven tot 23,8 procent, zo heeft het concern vandaag meegedeeld.

Sony schrijft de verslechtering van de resultaten toe aan de ongunstige economische situatie in West-Europa en Japan. Het concern signaleert daarentegen tekenen van herstel in de Verenigde Staten. De omzet verminderde in het derde kwartaal met 3,8 procent tot 1,08 biljoen yen (16,6 miljard gulden). Over de eerste negen maanden van het boekjaar was er desondanks een omzetgroei met 1,5 procent tot 2,98 biljoen yen (45,9 miljard gulden). De winst daalde in deze periode met 68,3 procent tot 45,05 miljard yen (694 miljoen gulden).