Jonk twijfelgeval

Het is twijfelachtig of Wim Jonk zich morgen in Noordwijk bij de selectie van het Nederlands elftal kan melden.

De middenvelder is geblesseerd aan de achillespees. Of Jonk volgende week woensdag de kwalificatie-interland tegen Turkije kan spelen hangt af van de snelheid van het herstel. “Als hij niet voor Ajax kan spelen, kan hij ook niet voor het Nederland elftal spelen”, zei technisch directeur Van Gaal na de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Twente, waarin Jonk ontbrak. Dat houdt echter geen definitieve afmelding in.

Bondscoach Dick Advocaat heeft afmeldingen ontvangen van Rijkaard en Van Basten. Zij zijn geblesseerd. Of Wouters, herstellend van een operatie aan zijn knie, is onzeker. Gullit (Milan) en Winter (Lazio) melden zich wel reeds morgen bij de selectie, omdat ze het komende weekeinde in Italië geen competitie-verplichtingen hebben.