Groningen

Directeur Nienhuis van FC Groningen roept trainer Verbeek ter verantwoording over diens functioneren.

Nienhuis, zelf in het bezit van een A-diploma, miste gisteren in de verloren bekerwedstrijd tegen Den Bosch (2-0 door doelpunten van Nijhuis en Volkerink) bezieling en is het al tijden oneens met de speelwijze van FC Groningen.

Nienhuis noemde Verbeek, bezig aan zijn eerste seizoen bij FC Groningen, nog net geen verkeerde keuze. “Dat gaat me iets te ver. Bovendien hebben wij hem aangetrokken, dus moeten we ook de hand in eigen boezem steken.”

De directeur en manager technische zaken Koeman zijn het eens in hun kritiek op onder meer de tactiek. Verbeek laat Groningen op één lijn verdedigen, Nienhuis en Koeman vinden dat de club daarvoor de spelers mist. “Laat hij maar eens vertellen hoe hij verder denkt te gaan met FC Groningen. Dat het anders moet, lijkt me duidelijk”, stelde Nienhuis.

Verbeek verwijt zijn baas een gebrek aan fatsoen, omdat hij de grieven niet binnenskamers houdt.