EC geen bezwaar tegen overname Dan Air door BA

De Europese Commissie te Brussel heeft goedkeuring gehecht aan de overname van de kleine Belgische luchtvaartmaatschappij Dan Air door de Britse luchtvaartgigant British Airways.

De overweging hierbij is dat het de Commissie niet is gebleken dat British Airways door de overname van Dan Air een dominante positie zal verwerven op de route Londen-Brussel. Dan Air onderhoudt onder meer vliegdiensten op het Londense vliegveld Gatwick.

Behalve Dan Air onderhouden drie maatschappijen, British Airways, British Midland en Sabena dagelijks niet minder dan 27 vluchten tussen Brussel en Londen, inclusief die welke Heathrow Airport aandoen. De Europese Commissie was aanvankelijk niet van plan de overname te onderzoeken en een uitspraak te doen maar ging daartoe over op verzoek van de Belgische regering.