DALMATISCHE KIP MET ANSJOVIS

Vroeger was de Dalmatische kuststreek een van de door toeristen drukst bezochte streken in Joegoslavië.

In de belangrijkste havensteden Dubrovnik, Zadar, Split en Sibenik bevonden zich vele cultuur-historische monumenten, die gelukkig niet allemaal verwoest zijn. Men leefde er van de toeristen én de visserij op onder andere sardines en tonijn. In het recept van vandaag wordt echter ansjovis gebruikt. Deze Dalmatische kip wordt koud gegeten.

4 kippebouten

2 uien

1 blikje (gezouten) ansjovis

1 eetlepel kappertjes

sap van 2 citroenen

3 eetlepels olijfolie

fijngehakte peterselie

Leg de kippebouten in een vuurvaste schaal en braad ze in de oven in circa 40 minuten gaar. Laat de kip afkoelen. Rasp de gepelde uien. Hak de uitgelekte ansjovis fijn. Roer uienrasp, ansjovis, kappertjes, peterselie, olie en citroensap door elkaar. Begiet de kippebouten met deze saus.

    • Anne Scheepmaker