Tien kilo geel ijs boort zich in auto in Bussum

BUSSUM, 17 FEBR. Tien kilo ijs heeft zich vanmorgen in Bussum in het dak van een auto geboord. De Renault “zit helemaal in elkaar”, aldus de eigenaresse, H. Snoek.

Om half tien hoorde zij een enorme klap op de oprijlaan. Haar man ging kijken en kwam terug met de mededeling: “Er is een meteoriet op je auto gevallen.” Bij nader inzien bleek het om een ijsklomp te gaan, waarvan het grootste brok nog zo'n veertig bij twintig centimeter mat. “Dat hebben we nu in de diepvries”, zegt mevrouw Snoek.

De familie Snoek denkt dat de klomp uit een vliegtuig is gevallen en wel uit het chemisch toilet daarvan, omdat het ijs geel van kleur is. Volgens hen heeft de politie, die proces-verbaal heeft opgemaakt van het voorval, geen monster genomen om de chemische samenstelling van het ijs te bepalen.

Een woordvoerder van de Rijksluchtvaartdienst kan zich niet voorstellen dat de ijsklomp uit een chemisch toilet zou zijn gevallen. “Maar er valt wel eens iets uit de lucht, ja.”