Steun voor wet gelijke behandeling

DEN HAAG, 17 FEBR. De Tweede Kamer heeft gistermiddag de algemene wet gelijke behandeling met ruime steun aanvaard.

Het wetsvoorstel kreeg de steun van de CDA-fractie, met uitzondering van het Kamerlid Van Leijenhorst, de PvdA, VVD, D66 en Groen Links. De Kamerleden Rempt (VVD), Groenman (D66) en Lankhorst (Groen Links) waren vorige week tijdens de behandeling van het wetsvoorstel aanvankelijk tegen de wet gekant, omdat die volgens hen de mogelijkheid biedt homoseksuele leerkrachten op christelijke scholen te discrimineren. Rempt zei gisteren dat minister Dales (binnenlandse zaken) tijdens het debat duidelijk heeft gemaakt dat bemoeienis van een christelijke werkgever met de seksuele moraal van zijn werknemers niet aangaat. De aanvankelijke “weerzin”, die ondermeer de VVD tegen het wetsvoorstel voelde, werd daardoor weggenomen.