Nestlé verplaatst Maggi-produktie naar Venray

Nestlé Nederland, onderdeel van het Zwitserse internationale voedingsmiddelenconcern Nestlé, maakt bekend dat de bedrijfsactiviteiten van de "Maggi'fabriek in Amsterdam zullen worden verplaatst naar de vestiging in Venray.

De verhuizing moet in november 1994 achter de rug zijn. In Venray zal 14 miljoen gulden worden geïnvesteerd om de produktie uit te breiden en geschikt te maken voor fabricage van Maggi-produkten. Voor tweederde van de vaste medewerkers zal een gelijkwaardige baan in Venray beschikbaar zijn. Aan de overige medewerkers van de Amsterdamse fabriek zal een zo mogelijk gelijkwaardige functie worden aangeboden in één van de zeven andere Nestlé-vestigingen in Nederland. Momenteel werken in Venray tweehonderd mensen.

De Amsterdamse fabriek dateert uit 1934. Volgens Nestlé voldoet de fabriek niet meer aan de eisen van een efficiënte produktie, werkomgeving en milieu. De noodzakelijke investeringen die dat zouden kunnen verbeteren zijn dermate omvangrijk dat is gekozen voor verplaatsing van de produktie naar de Limburgse vestiging.