Mandela houdt op medisch advies rust

JOHANNESBURG, 17 FEBR. De leider van het Afrikaanse Nationale Congres, Nelson Mandela, heeft gisteren al zijn afspraken op doktersadvies voor onbepaalde tijd afgezegd.

De 74-jarige ANC-voorzitter lijdt aan uitputting en houdt voorlopig rust in zijn huis in een voorstad van Johannesburg. Een reis naar Europa, die voor later deze maand op zijn programma stond, is geschrapt. Een woordvoerder van het ANC wilde geen nadere bijzonderheden geven over Mandela's toestand. Tot nu toe is steeds gezegd dat Mandela in goede gezondheid verkeerde. Wel wisten diplomaten te melden dat de ANC-leider bij recente bezoeken aan de Verenigde Staten ook artsen bezocht. Mandela heeft er sinds zijn vrijlating drie jaar geleden na een gevangenisstraf van 27 jaar vrijwel onafgebroken een zeer druk programma op na gehouden. (AP, Reuter)