Grote acquisitie Brits papierconcern Bowater in VS

Het Britse papierconcern Bowater neemt het Amerikaanse bedrijf Specialty Coatings International (SCI) over voor 434 miljoen dollar (805 miljoen gulden).

Ter financiering daarvan zal 295 miljoen pond sterling (782 miljoen gulden) worden aangetrokken via een claimemissie, zo heeft Bowater bekendgemaakt. Bij SCI werken 3300 mensen.

De nieuwe aandelen worden aangeboden voor 400 pence per stuk. Dat is aanzienlijk minder dan de beurskoers. Op de Londense effectenbeurs trok de koers van aandelen Bowater gisteren licht aan. Bowater maakte verder bekend dat de winst voor belastingen vorig jaar is gestegen van 99 miljoen pond tot ten minste 147 miljoen pond (390 miljoen gulden). De omzet groeide van 1,27 miljard tot 1,57 miljard pond (4,16 miljard gulden).