Foto: DEN BOSCH - Ongeveer vierhonderd Bosnische ...

Foto: DEN BOSCH - Ongeveer vierhonderd Bosnische ontheemden, die in een tijdelijk opvangcentrum in Den Bosch verblijven, zijn gisteren in hongerstaking gegaan uit solidariteit met hun landgenoten in het voormalige Joegoslavië.

Zij willen met hun actie protesteren tegen de oorlog in hun land. Ook in andere opvangcentra in Nederland zijn mensen in hongerstaking gegaan. In een opvangcentrum in Leeuwarden meldden zich 100 ontheemden, in Wageningen 70. De stichting Bosnië-Herzegovina heeft opgeroepen tot een grote protestmars tegen de oorlog in hun land, vrijdag, van Den Bosch naar Haarlem. Vanuit alle opangcentra van Nederland moeten ontheemden uit Bosnië komen naar de voormalige Ripperdakazerne in Haarlem. Bij de kazerne wordt vervolgens een grote vredestocht gehouden. (Foto NRC Handelsblad / Freddy Rikken)