Foto: BANGKOK - De Dalai Lama, de Tibetaanse ...

Foto: BANGKOK - De Dalai Lama, de Tibetaanse geestelijk leider, na zijn omstreden aankomst in de Thaise hoofdstad Bangkok voor een oproep samen met zeven andere Nobel-vredesprijswinnaars ten bate van de in Rangoon gevangen Birmese dissidente Aung San Suu Kyi, die zelf in 1991 de Nobelprijs kreeg.

De Thaise strijdkrachten hebben zich zeer ongelukkig getoond met de campagne voor de vrijlating van Aung San Suu Kyi. Legerchef generaal Wimol Wongwamich zei maandag dat Thailand niet de basis hoorde te zijn voor kritiek op een buurland. Het leger is bovendien tegen het bezoek van de Dalai Lama specifiek, omdat China dat zou kunnen zien als blijk van Thaise instemming met diens strijd tegen de Chinese bezetting van Tibet. Onder zware druk van het leger werd een televisievraaggesprek met de Dalai Lama afgezegd. (Foto Reuter)