Algerije: golf van 700 arrestaties

ALGIERS, 17 FEBR. In Algerije zijn in totaal circa 700 mensen opgepakt in een grote actie tegen illegale wapen- en munitiefabriekjes.

Volgens de gendarmerie bestaat bijna de helft van de arrestanten uit aanhangers of activisten van het verboden fundamentalistische Front van Islamitische Redding (FIS). Het nieuws van de arrestaties komt na enkele dagen van geweld tussen moslim-extremisten en de autoriteiten, waarbij zeven politiemannen om het leven zijn gekomen. Gisteren werden ook zes moslim-extremisten gedood. Het Algerijnse Hooggerechtshof heeft gisteren het appel verworpen van de twee leiders van het FIS tegen hun gevangenisstraf van 12 jaar. Abassi Madani en Ali Belhadj werden in juli veroordeeld wegens hun rol bij de botsingen tussen hun aanhangers en de politie in juni 1991. (Reuter, AFP)