Aalberts Industries voorzichtig optimistisch

Aalberts Industries, het in Utrecht gevestigde metaalbewerkingsbedrijf, is voorzichtig positief over de groei van de winst per aandeel.

Ook de omzet en de winst zullen omhoog gaan. In 1992 heeft het bedrijf zich naar eigen zeggen “positief ontwikkeld”. De winst steeg met zes procent van 11,5 miljoen naar 12,1 miljoen gulden, zo heeft Aalberts Industries vandaag bekend gemaakt. De omzet ging met ongeveer acht procent omhoog naar 210,8 miljoen gulden. Van de omzet werd veertig procent in het buitenland behaald tegen 35 procent in het voorgaande jaar. Het bedrijfsresultaat steeg sterker dan de winst en wel met negen procent tot 22,2 miljoen gulden. De winst per aandeel kwam uit op 5,42 gulden tegen 5,25 gulden in 1991.

Het bedrijf wil een hoger contant dividend uitkeren van 1,35 per aandeel of een uitkering in aandelen (1991 1,30 gulden of 2,5 procent in aandelen). Bijzonderheden worden begin maart bekendgemaakt.