VanderHave begint joint venture India

De in Kapelle gevestigde onderneming Koninklijke VanderHave, actief op het gebied van veredeling, produktie, verwerking en verkoop van land- en tuinbouwzaden en uitgangsmateriaal voor de sierteelt, heeft een overeenkomst getekend met Harrisons Malayalam Ltd (HML) uit Bangalore, India.

Beide ondernemingen willen een gezamenlijk bedrijf opzetten op het gebied van de veredeling, produktie en verkoop van zaaizaden voor de Indiase markt. De gewassen waar het in eerste instantie om gaat zijn zonnebloemen, mais, gazon- en voedergrassen, voedererwten, tomaten en uien.

HML is een dochteronderneming van de RPG Groep, een grote Indiase onderneming die naast activiteiten in zaaizaden, ook belangen heeft in de produktie van en de handel in rubber en thee.

Koninklijke VanderHave is een dochteronderneming van het Nederlandse agro-industrieel concern Suiker Unie. VanderHave heeft meer dan vijftig vestigingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika en telt ongeveer 1100 medewerkers