Protest Barcelona tegen Paz

MADRID, 16 FEBR. FC Barcelona tekent bij de Spaanse voetbalbond protest aan tegen het optreden van scheidsrechter Jose Pajares Paz tijdens de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Atletico Madrid. Paz stuurde in een vaak gemene confrontatie vier spelers uit het veld, onder wie drie van de club van Barcelona. Ronald Koeman behoorde tot de boosdoeners. Het duel eindigde in 1-1.

Een delegatie van de landskampioen hoopt deze week op het bondsbureau in Madrid de tuchtcommissie te overtuigen van het falen van de scheidsrechter, onder meer door videobeelden te laten zien. “Het comité zal de opnamen kritisch bekijken”, zei een woordvoerster van de bond.

Barcelona, dat zich de laatste weken onjuist bejegend voelt door de scheidsrechters, vindt onder meer dat te veel overtredingen van Atletico-spelers onbestraft bleven. De prestatie van Paz, die onder politiebescherming van het veld verdween, is gehoond in de Spaanse pers. Hij kan voor een maand worden uitgesloten als de autoriteiten vinden dat zijn prestatie ondermaats is geweest. Cruijff: “In vijftien minuten heeft hij drie keer onterecht gefloten voor buitenspel en Micheal Laudrup werd bijna vermoord. Gelukkig hebben we tegenwoordig televisie, zodat de feiten niet verdraaid kunnen worden. Het ergste is dat het hele land deze vertoning heeft gezien.” (Reuter)