Opname Bosniërs in Israel "is een publiciteitsstunt'

JERUSALEM, 16 FEBR. De Israelische minister van milieu Yossi Sarid heeft gisteren bevestigd dat zijn land toestemming heeft gekregen van de Bosnische regering om ongeveer honderd moslim-vluchtelingen uit Bosnië-Herzegovina op te nemen.

De vluchtelingen zouden vandaag in Israel arriveren. De Bosnische vice-president Zlatko Lagumdzija heeft aan de Franse Joodse Raad, die de leiding heeft over de operatie, laten weten de tijdelijke evacuatie goed te keuren. Een door de Joodse Raad gehuurd vliegtuig is vanochtend uit Parijs vertrokken naar Zagreb om de moslims naar Tel Aviv over te brengen. De operatie is eveneens goedgekeurd door de Vereniging van Arabische Gemeenschappen in Israel. Zondag heeft de Organisatie van Israelische Arabieren het plan afgekeurd als een publiciteitsstunt, die bedoeld zou zijn om het na de uitwijzing van vierhonderd Palestijnen beschadigde imago van Israel ten aanzien van de Arabieren te verbeteren. (AFP)